İçeriğe geç

Cefakar Nasıl Yazılır

Cefakar nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, farklı anlamları olan “cefakar” sözcüğü Türkçede tek başına veya farklı cümlelerle kullanılabiliyor.

Cefa nasıl yazılır TDK?

Anlamı nedir?Acı çekmek (veya görmek)Acı çekmek.Acıya katlanmak.Acı çekmeyen, zevkin kıymetini bilmez.Acı çekmek.Acı çeken eşSabahSuffelpen.Daha fazla makale…

Cefakar mi Cefakeş mi?

Cefakeş, acı çeken, sıkıntıya katlanan. Özveri, eziyet ve acıya neden olandır. “Karr” Farsçada “iş” anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı gibi çalışkan, çalışkan bir kişidir.

Cefakar açık ne demek?

fedakar: (Asıl anlamı acı çeken) Çok acı çekmiş, acıya alışmış.

Elazig nasıl yazılır TDK?

Kişi ve yer adlarında, incell l ünsüzünden sonra gelen a ve u ünlüleri de şapka işaretiyle yazılır: Haluk, Lale, Nalân; Balâ, Elâzığ, İslâhiye, Ladik, Lapseki, Selanik vb.

Çepeçevre kelimesi nasıl yazılır?

Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: açık, net, tamamlanmış, her tarafta, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, mor, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.

Cefa kelimesinin kökü nedir?

Acı – Nişanyan Sözlüğü. Arapça cfw, cafāˀ جفاء kökünden gelen bir ödünç kelimedir ve “kaba olma, eziyet, rahatsızlık” anlamına gelir.

TDK nin nasıl yazılır?

Büyük harfle yazılan kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nin vb.

Fark etmek nasıl yazılır?

TDK’ya göre “difference” kelimesinin doğru yazımı “notice”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “notice”dir.

Çilekeş kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Bu kelime dilimize Farsçadan gelmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre “çilek” kelimesi hayatı boyunca zorluklar ve üzüntüler çeken kişi anlamına gelir. Acı çeken insanlar hayatları boyunca her zaman sorunlar yaşarlar.

Cefa ne demek edebiyat?

Cevri zulmü aslında bir tacizdir. Cevri kelimesi dilimize Osmanlı döneminde giren Farsça bir kelime olup acı ve sıkıntı anlamına gelir. Yani “tam, dolu, nüans farkı” gibi ifade hatası taşıyan bir kullanımdır. Edebi eserlerde (beyitlerde) genellikle cevr-ü cefa veya cevr-i cefa olarak geçer.

Cefa ne demek cümle içinde?

Büyük sıkıntı, üzüntü, elem. Cümle içinde kullanımı: O akşam, hapis ve ızdırabın, milletin ruhunu dizginleyen bir sırrı gizlediğine inandım.

Cefakar nasil yazilir?

“Zefakar” kelimesi Türkçede yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. “Bencil” kelimesinin kullanıldığı birçok durum vardır ve uzun zamandır dilimizde olan bir kelimedir.

Açıksöz ne demek TDK?

Burdur Milletvekili Mehmet Akif Bey’in yazdığı İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilmesinden önce yayımlanmak üzere gönderen ilk gazete Açıksöz oldu.

Kapısı açık olmak ne demek?

[1] Misafirperver. Evinde sık sık misafir ağırlayan ve bundan rahatsız olmayan, çok mutlu ev sahibi.

Leş kargası nasıl yazılır TDK?

Leş kargası (Corvus corone), kargagiller familyasından Batı Avrupa ve Doğu Asya’da yaşayan bir kuş türüdür.

Affetmek nasıl yazılır TDK?

Arapça kökenli olup asıl biçimleri tek heceli olan bazı sözcükler, to be, to be, to act, to be, to be yardımcı fiilleriyle birleşerek ve ses düşmesi, ses değişimi veya ses türemesi yaşadıklarında yan yana yazılırlar: emretmek, yasaklamak, toplamak, ortadan kaybolmak; vurmak, övmek, övgüde bulunmak; affetmek, hissetmek, reddetmek…

Fedakar nasıl yazılır?

İşte gariplikler. Türk Dil Kurumu “kurban” kelimesini “kendini veya bir şeyi feda etmekten çekinmeyen kişi” olarak tanımlıyor. “Fedakar” kelimesiyle de ifade edilebilir.

Filika nasıl yazılır TDK?

Lifeboat kelimesi denizcilik alanında kullanılan bir kelimedir. Bir teknenin adı olan lifeboat, İtalyanca kökenli bir kelimedir. İtalyanca kök kelime feluca’dan gelen lifeboat, günlük hayatta birçok konuşmada kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir