İçeriğe geç

Hünkar Nasıl Yazılır

Hünkar nasıl yazılır TDK?

Kelime anlamı: “Hünkâr” kelimesi Osmanlı İmparatorluğu’nda Sultan için kullanılan bir unvandır. Bu kelime genellikle Sultan’ın büyüklüğünü ve otoritesini vurgulamak için kullanılırdı. Ayrıca bir hükümdar veya hükümet başkanını ifade etmek için de kullanılabilir.

Hünkar mı hünkâr mı?

Hünkar kelimesi günümüzde pek kullanılmasa da geçmiş tarihî dönemlerde en çok kullanılan kelimelerden biridir. Hünkar, hükümdar, padişah veya sultan olarak ifade edilir. Hünkar kelimesinin tarihî anlamı, yüksek rütbeli kişilere hitap etme biçiminden de anlaşılmaktadır.

Hünkar beğendi nasıl yazılır TDK?

Közlenmiş patlıcana domates salçası eklenerek yapılan bir yemektir. Bu kelime genellikle hünkar begendi, hünkarbeğendi olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı hünkarbegendi olmalıdır.

Hünar ne demek?

Anlamı: “Hile” kelimesi bir kişinin beceri, yetenek veya ustalıkla yaptığı bir şeyi ifade eder. Bu kelime bir kişinin özel bir yeteneğe veya beceri kombinasyonuna sahip olduğunu gösterir. “Zanaat” kelimesi genellikle sanat, zanaat, spor veya başka bir alanda ustalığı ve beceriyi tanımlamak için kullanılır.

Hünkar kime denir?

Bir hükümdar, sultan veya monark, bir monarşinin, yani makamın başıdır.

Hünkar beğendi neden ayrı yazılır?

7. İkinci kelime olan -dı (-di / -du / -dü, -tı / -ti / -tu / -tü) belirli geçmiş zaman ekleriyle oluşturulmuş bileşik kelimelerin yanına yazılır: albastı, ciğerdeldi, çıtkırıldım, dalbastı, firdöndü, gecekondu…

Hünkar kimdir?

Osmanlı padişahları için kullanılan bir unvan. İslam devletlerinde çok büyük toprakları kontrol eden yöneticilere verilen bir unvandır.

Hünkar kadını ne demek?

Sesli Sözlük – kadın hükümdar. Hükümdarın karısı

Hünkar Türk malı mı?

60 yıllık tecrübesi ve Bursa’da 1800 m2 kapalı alana sahip tesisiyle Türkiye’nin en saygın kuruyemiş ve şekerleme markalarından biri olan Hünkar; geleneksel ürünlerimizin lezzetini ve aromasını tüketiciye sunmak için, kuruyemiş, lokum, kuru kahve ve şekerleme üretiminde köklü bilgi birikimiyle pazarın ikinci kuşağıyız.

Ayak altı nasıl yazılır TDK?

9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam, vb. 10.

Art arda nasıl yazılır?

Kelimenin doğru yazımı ardışık olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazılması yanlış olur.

Başvekil nasıl yazılır TDK?

Müdür, başsavcı, başhekim, başbakan gibi “baş” sözcüğüyle oluşturulmuş sıfat öbekleri yan yana yazılır.

Hünkar ne demek Osmanlıda?

Farsça hudâvendigâr kelimesinin kısaltılmışından gelen bu kelime, sözlükte hûndgâr veya hûngar olarak “tanrı, hakim, yönetici, başkan, efendi, sahip, bey” gibi anlamlara gelmektedir.

Hünkar isminin anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre Hünkar isminin anlamı: Sultan, padişah, hükümdardır.

Hünkari ne demek?

Hünkari, Osmanlı döneminde Manisa’daki sarayda yetiştirilen bir güvercin türüdür. Batı’da “Oriental Frill” olarak bilinir. Birden fazla kuş türünün çiftleştirilmesiyle yaratılmıştır.

Hünkari ne demek?

Hünkari, Osmanlı döneminde Manisa’daki sarayda yetiştirilen bir güvercin türüdür. Batı’da “Oriental Frill” olarak bilinir. Birden fazla kuş türünün çiftleştirilmesiyle yaratılmıştır.

Örtbas nasıl yazılır?

Son yanlış yazılan kelime “cover up”. Doğru yazımı “cover up” olmalı.

Kuruyemiş nasıl yazılır?

Kuruyemiş kelimesinin doğru yazımı “kuru yemiş” şeklinde olmalıdır.

Dahi nasıl yazılır TDK?

Yani hem “-de, -da” bağlacı hem de düz anlamına gelen deha kelimesi sanki tek bir “a” varmış gibi okunur. Ancak Arapçada üstün zeka ve deha sahibi kişi anlamına gelen dāhī kelimesi dilimizde “genius” olarak yazılır ve sanki iki “a” varmış gibi (daahi) uzun uzun okunur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep 500 Evler Escort